2/22/2013

Jak průměrný český Honza nakupuje na internetu?


Provedli jsme studii rozhodování Čechů na internetu a tak vám zde poskytujeme pár rad, které na českého zákazníka platí aneb ať zákazník platí nám. Studii jsme provedli na transakcích Čechů v průběhu roku 2012, napříč různými spotřebitelskými segmenty. Zajímal nás počet návštěv a počet dnů, než lidé udělají nákupní rozhodnutí.

V České republice máme 6 milionů aktivních uživatelů internetu. 90% z nich alespoň jednou v životě nakoupilo na internetu. Minimálně jednou měsíčně nakupuje polovina internetové populace, tedy 3 miliony lidí. Typický český Honza je muž či žena ve věku 25-44 let.

Než se Češi rozhoupou

Přibližně 40% lidí k samotnému nákupnímu rozhodnutí potřebuje týden a více, dalších 40% se dokáže rozhodnout v jeden jediný den.

Délka rozhodování podle segmentu zboží? Slevové akce prostě frčí!

Rozhodnutí na slevových serverech probíhá nejrychleji. Důvod je jasný – časová omezenost nabídek a druhý důvod – v Česku prostě slevy frčí. Nad 7 dnů stráví nad rozhodnutím na slevových serverech pouhých 25%. Další kategorií typickou rychlými rozhodnutími jsou spotřebitelské úvěry. Nad objednáním spotřebitelského úvěru stráví více než týden pouhých 30% lidí. U módy a elektroniky zvažuje 35% lidí koupi déle než týden. Zajímavé ale je, že těchto 35% nakupujících lidí tvoří 50% hodnoty nakoupeného zboží. Nejdelší rozhodovací proces je u výběru dovolené.

Kolik návštěv lidé k nákupu potřebují? Ani málo, ani moc.

Průměrný český Honza k nákupnímu rozhodnutí potřebuje 2,5 návštěvy vašeho webu. Když se opět podíváme na návštěvy podle segmentů zboží, nejvíce návštěv lidé provedou před výběrem dovolené (přesně 65% lidí potřebuje k výběru dovolené 2 a více návštěv), bankovního účtu (2 a více návštěv potřebuje 50%), slevové nabídky (2 a více návštěv potřebuje 66% lidí), módy (2 a více návštěv potřebuje 53%). Naopak nejrychleji se rozhodují lidé u půjčky a pojištění (u půjčky potřebuje pouze 20% lidí 2 a více návštěv, u pojištění je to pak 38%). Zajímavou skoupinou jsou mobilní telefony, kde je pro rozhodnutí typický počet návštěv 2,5, které ale proběhnou většinou během 2 dnů.

Jak je vidět, rozhodovací proces a chování typického českého Honzy se podle nakupovaného typu zboží liší, a to ne zrovna nevýznamně. Zkoumejte chování svých zákazníků a přizpůsobte tomu i svou komunikaci. Optimalizujte své kampaně podle chování zákazníků a podle doby, kterou potřebují pro své rozhodnutí. Nákupní proces maximálně zefektivníte pomocí zacílených nabídek a kupónových akcí. Využívejte naplno remarketingu, který u našich klientů dokázal zvýšit šanci na prodej o 50 až 400%. SLÁVA REMARKETINGU.

3 comments:

Mrs Born Hook said...

Jsem Mary Berry jménem. Bydlím v češtině, chci, aby tento prostředek, aby upozornil všechny úvěrové o azyl musí být velmi opatrní, protože tam jsou podvodníci everywhere.Few měsíci jsem byl finančně napjaté, a vzhledem k mé zoufalství jsem scammed několika on-line věřitelů. Jsem téměř ztratil naději, až kamarád mě odkázal velmi spolehlivý věřitele s názvem Paní Born Hook, který mi půjčit nezajištěný úvěr na 85.000 dolarů za 2 hodiny bez stresu. Pokud jste v nouzi jakékoliv půjčky, kontaktujte ho teď přes: sungsloanfirm1@live.com jsem pomocí tohoto média, aby upozornil všechny úvěrové o azyl, protože sakra jsem prošel do rukou těch podvodných úvěrů. A nechci ani můj nepřítel projít takovým peklem, že jsem prošel do rukou těch podvodných on-line věřitelé, budu také chtít, abyste mi pomohl předat tyto informace s ostatními, kteří jsou také v nouzi úvěru, jakmile se také získat svůj úvěr od paní Hook Born, modlím se, aby Bůh mu měli dát dlouhou životnost.

Bůh mu žehnej navěky

Anonymous said...

Dobrý den.

Zde je cenově dostupné půjčky, úvěry na 2% úrokovou sazbou, přišel čas, aby se bez vašich finančních problémů / dluhy Už jste byli na více problémů, kvůli falešné věřitelů? ale tentokrát nemáte požadované půjčky na vás osvobodit své od své dluhy a dosáhnout jejich sny staly bez vašich problémů opět Napište e-mail na kalvinkingloanmanagementfirms@gmail.com každá zúčastněná osoba vyplní pod požadovaného tvaru.

žádost o úvěr

Vaše jméno .....................
Částka potřebná ....................
Doba trvání: ...............................
Vaše země ......................
Status: ......................................
Město .........................................
Číslo mobilního telefonu: .................
Telefonní číslo ....................
Půjčka Účel ....................
Měsíční příjem .................
Povolání .....................
Pohlaví: ............................
Váš věk .......................
Domovská adresa: ..........

Pan Kalvin Král

Unknown said...

Potřebujete investora?
Potřebujete obchodní nebo osobní půjčky
Dáváme úvěr na všechny osoby nebo podniku na 3% úrok ročně. pro

více informací nás kontaktujte e-mailem: tkaloanint@gmail.com


Poznámka: Předání odpověď jen v tomto E-mail: tkaloanint@gmail.com
==================================================

==========================
Potřebujete investora?
Potřebujete obchodní nebo osobní půjčky?
Dáváme se úvěr na každého jednotlivce a společnosti na 3% úrokovou sazbou ročně. Pro více informací nás kontaktujte e-mailem: tkaloanint@gmail.com

Poznámka: Předání vaše jediná odpověď na tento email: tkaloanint@gmail.com
Děkuji za váš čas.
2014 SPA ®


Tracy Ageeta
tkaloanint@gmail.com